Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scoutinggroep Steenbergen kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan wordt je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent wordt je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen met de das en alle insignes. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende:

• Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden.
    • Na 3 keer komen kijken vul je samen met je ouders het inschrijfformulier in.
    • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent.
      Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.

Vind je het gewoon superleuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur te gaan? Heb jij zin om uitdagingen aan te gaan en deze samen te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Dan is Scouting echt wat voor jou!

Om eens te komen kijken, kan contact opgenomen worden met de teamleid(st)er van de betreffende speltak. Op de pagina Contact vind je alle gegevens om ons te bereiken.

Mocht je onverhoopt willen stoppen met scouting, dan is het belangrijk dat je dat doet via de email ledenadministratie Ook wijzigingen in het adres kan je hier doorgeven.

Het inschrijfformulier staat hieronder:

Contributie & Kosten

De contributie voor onze jeugdleden bedraagt € 37,50 per kwartaal of € 140,00 per jaar en wordt via automatische incasso afgeschreven. Toestemming voor deze incasso wordt gegeven via het inschrijfformulier. Voor vragen over de contributie kun je terecht bij onze penningmeester via penningmeester@scouting-steenbergen.nl

Van deze contributie betaalt onze stichting de kosten voor ons gebouw, de activiteiten en de materialen. Ook dragen we een gedeelte hiervan af aan de landelijke en regionale vereniging Scouting Nederland, waar je automatisch lid van wordt als we je inschrijven bij Scouting Steenbergen.

Voor bepaalde activiteiten vragen we een losse bijdrage aan de deelnemers. Denk hierbij o.a. aan een weekend of zomerkamp. Natuurlijk hoor je ruim van te voren van je speltakleiding voor welk evenement je je kunt inschrijven en welke eventuele extra kosten hieraan verbonden zijn.